051 476 078, Robert info@hisa-znanja.eu

Zakaj HIŠA ZNANJA

Kaj me je pripeljalo do tega, da sem ustanovil podjetje HIŠA ZNANJA

HisaZnanja_logo_original_03-01-300x90

Leta 2002 sem prvič prevzel vodenje podjetja. Do takrat sem imel res veliko delovnih izkušenj iz zelo različnih področij poslovanja, ki sem jih nabiral v podjetjih, ki so bila v privatni lasti, državni, mala podjetja, srednja in tudi največja podjetja v Sloveniji ter tudi izkušnje z delom v državni upravi.

Nisem pa imel nobenih izkušenj z vodenjem podjetja. Tudi v meni, je do tega trenutka prevladovalo o vodenju in vodstvu podjetij, mnenje večine ljudi. Saj veste; tajnica, fikus, lep avto, še lepša plača, nič dela, dovolj časa, visoka družba, vse je na dosegu…

Uuuppsss!

Trenutek resnice in streznitve je sledil zelo kmalu po prevzemu nalog, ob zavedanju, kdo je sedaj odgovoren za vse zaposlene in vsako dejanje v podjetju. Ko spoznaš, da je edina stvar v podjetju, ki zares hitro pride do vodilnih, problem, že malo drugače razumeš sistem delovanja podjetja in svojo vlogo v tej igri.

Po tem ko spoznaš sodelavce, svoje podjetje, trg in poslovne partnerje, se ti odpre celo polje idej, scenarijev, za tem pa še več vprašanj in pomislekov. Poln zagona, elana in motivacije pričneš uvajati spremembe in ljudem razlagaš kaj vse bomo dosegli.

Efekt? Nič, oziroma malo manj. Kako, saj to so super ideje, predlogi, novosti, ki bodo zanesljivo delovale in prinesle rezultate. “Zakaj pa to rabimo? Kaj bomo pa mi imeli od tega?”, so vprašali skoraj vsi v en glas. Verjamem, da vam je vse to dobro znano. Kako torej do sprememb?

Novo presenečenje

Na vrhu si sam. Da, popolnoma sam ko gre za delo in prevzem odgovornosti. In tukaj se začne pravo delo vodje. Vse ideje, novosti, postopke in zahteve trga, je potrebno najprej »prodati« svojim sodelavcem, šele nato se lahko vsi skupaj ukvarjajo s trgom. Ugotovil sem, da je pot do uspeha speljana skozi vsakega posameznika v podjetju.

Ker sem po naravi praktični perfekcionist, želim, da je delo opravljeno res kvalitetno. To seveda ne gre brez veliko znanja in truda. Zato sem takoj začel veliko brati, obiskovati seminarje in spraševati ljudi na vodilnih položajih. Moj delovnik se je začel najkasneje ob 6.00 uri, končal pa v poznih večernih urah.

Kako hitreje do rezultatov

Večno vprašanje; kako hitro do boljših rezultatov? Vse moje aktivnosti, so bile za hiter odziv na trgu in prilagoditev, še vedno prepočasne. Kako pospešiti celotno dogajanje? V manjših podjetjih in pri uvajanju sprememb je gonilna sila praviloma samo en človek (lastnik, direktor, vodja). To je tisti, ki želi spremembe in sam zelo veliko dela, pa vendar je samo človek in ne zmore vsega.

Edina rešitev je pomoč zunanjega strokovnjaka za določena področja. Tudi jaz sem se odločil za takšno vrsto pomoči. Poklical sem nekaj strokovnjakov, predstavil problem, opravil nekaj razgovorov. Perfektne ponudbe, analize na sto straneh, modeli, veliko teorije in visokoletečih ciljev. Z velikim elanom sem vse to sprejel in pričeli smo z izvajanjem načrta.

Resnica

Ko sem sodelovanje s več svetovalci dal na isti imenovalec, sem ugotovil, da jih je velika večina prodajala teorijo, ker sami skoraj da niso imeli nobenih izkušenj iz prakse. Najraje so prodajali delavnice in seminarje. Moram poudariti, da smo vsi zaposleni skozi delavnice dobili veliko znanja in poznavanja samega sebe ter da so delavnice vsekakor bile zelo koristne.

Pa vendar sem jaz pričakoval nekaj več. Kaj je tisto nekaj več? Nekoga, ki bo prišel v podjetje in najprej videl kje je problem ter na osnovi trenutnega stanja v podjetju izdelal strategijo sprememb do boljšega poslovanja z vsemi potrebnimi postopki, najpomembnejše pa, da bi sodeloval vsaj pri uvajanju sprememb. Moram priznati, da sem od svetovalca pričakoval tudi več na področju dela z ljudmi (ureditev odnosov, pogovori, premostitev starih “ran” v odnosih,..).

Torej; zakaj HIŠA ZNANJA?

Ker od svetovalcev nisem dobil vsega kar sem želel in pričakoval, sem se vseh potrebnih področij in posameznih korakov lotil sam. Potreboval sem veliko časa in energije, ampak nam je uspelo in to zelo dobro. V enem mandatu (4 leta) smo skupaj z zaposlenimi naredili tisto, za kar so na začetku vsi zatrjevali, da je nemogoče. Uredili smo odnose, povečali storilnost, podjetju povrnili ugled in dobro ime, povečali podjetje in seveda poslovali pozitivno.

Enaka zgodba se je ponovila na vodstvenem položaju v naslednjem podjetju. Boljši poslovni rezultati, bistveno bolj sproščeni in zadovoljni sodelavci, pripravljani na delo, spremembe in pomoč ter zadovoljne stranke, ki so garancija za uspešnost.

Vse to pa je imelo svojo ceno tudi v mojem osebnem življenju. Zgodaj od doma, pozno zvečer domov, delo doma, delovni vikendi, potem pa; “nimam časa“, “joj tudi danes ne morem“, itn.

Hvaležen in vesel sem, da sem v zadnjih letih na tak način pridobil zelo veliko znanja, izkušenj in poznanstev čudovitih ljudi. Največje priznanje in zagon mojemu delu, pa je dalo zaupanje in zadovoljstvo ljudi, ki sem jih lahko vodil.